woensdag 7 maart 2012

How to dismantle an atomic bomb*

Eerst en vooral een korte vraag: wie onder jullie kent er toevallig een astrofysicus, gespecialiseerd in singulariteiten? Een onderzoeker aan NASA of CERN zal misschien ook nog juist voldoen. Of anders een “native speaker” mandarijn Chinees - Nederlands.

Waarom? Wel, De Beul heeft mijn trainingsschema doorgestuurd. 7 bladzijden. Ik herhaal: zeven bladzijden. Zéven. Ok, op zich niets verkeerd mee, dat is rap gelezen dacht ik zo.

Dus niet. Jullie weten ondertussen dat ik nogal beknopt ben in mijn uitleg en snel “to the point” kom. Onmiddellijk de vinger op de zere plek leggen, dat is meer mijn stijl. Niet te veel franjes of zijwegen die de lezer alleen maar zouden kunnen afleiden van de essentie. Ik denk wel dat mijn blog daar ook een perfecte weergave van is.

Maar De Beul die kan er wat van hoor. En als het nu nog eens léésbaar zou zijn, geen probleem. Maar dat is dus ook niet het geval. Onleesbaar. Volgens mij is het makkelijker om de stelling van Fermat op te lossen, eerder dan die trainingsschema’s te ontcijferen. En ontcijferen is één ding, ik ga ze nog moeten doén ook! In eerste instantie dacht ik dat De Beul bij lid was van al Qaida en mij per vergissing de plannen voor het maken van een atoombom had gegeven. Toen ik hem hierover opbelde ontkende hij zijn lidmaatschap in alle toonaarden en bleef hij bij hoog en bij laag beweren dat het wel degelijk mijn trainingsschema's waren. Ja, ja, het zal wel.

Weet ge, het zou veel beter zijn als De Beul gewoonweg had gezegd: Tristan, ga lopen. Regen is geen excuus. Ga fietsen. Geen winterbanden is geen excuus. Ga zwemmen. Niet kunnen zwemmen is geen excuus. Dan moest ik tenminste al niet meer langs de cryptograaf passeren alvorens ik ga trainen. Tevens verdenk ik mijn cryptograaf ervan cryptocommunist te zijn. Leeft senator McCarthy eigenlijk nog?

Misschien zijn er nu mensen die zeggen dat ik overdrijf. Of die zelfs beweren dat ik wéér overdrijf. Sommige overdrijvers zullen zelfs durven te stellen dat ik àltijd overdrijf. Wat ik dan weer overdreven vind. Maar echt waar, Jan heeft zijn naam “De Beul” wat mij betreft niet gestolen. Ik weet niet hoe het bij Mijn Zusjes zit, maar mij wilt De Beul alvast een driedubbele Iron Mantriatlon laten doen, als ik verder ga op zijn trainingsschema's. Ik zweer het u, ik dacht eerst dat de afstanden in kwestie in méter waren!

*http://nl.wikipedia.org/wiki/How_to_Dismantle_an_Atomic_Bomb

P.T. (post training): ok, het viel eigenlijk nog wel allemaal mee, die eerste looptraining.
P.T.T. Neen Jan, gij blijft De Beul.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten