dinsdag 8 april 2014

Komaan en doe het*

Soms stel ik mezelf de vraag of ik dat hele "Voorzitter van de Phil Kevinfanclub" gedoe niet een beetje te ver heb doorgedreven.

Sta mij toe dit te plaatsen aan de hand van deze drie recente gebeurtenissen.

Zoals jullie waarschijnlijk in de pers hebben gelezen gaat Phil Kevin 25 jaar na datum zijn zomerhit "Komaan en doe het" opnieuw uitbrengen. Jarenlang lobbywerk mijnentwege dat dus eindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen.

En deze comeback heeft dan ook terecht zeer veel media-aandacht gegenereerd. Ge moet al onder een steen geleefd hebben om dat gemist te hebben. Mijn Youtubekanaal kende alvast een serieuze piek op 18 maart, de dag dat het heuglijke nieuws wereldkundig werd gemaakt.

Phil Kevin doet rare dingen met de mensen.

Uit al deze reportages en de reacties van de mensen erop, vielen twee zaken af te leiden: Phil Kevin werd - te begrijpen overigens - zeer hard gemist en de jongste generatie muziekliefhebbers/kenners omarmt hem nu opnieuw met open armen.

Zoals ik in een vorige post reeds had gezegd, heb ik ooit van de overige bestuursleden van de Phil Kevinfanclub enkele gesigneerde plaatsjes gekregen van ons aller idool. En dat ik ondertussen ook een platendraaier heb gekocht waarmee ik die liedjes kan omzetten naar mp3. Wat ik dus ook gedaan heb. Daarna had ik ze ook nog op Youtube gezet om de rest van de wereld laten mee te genieten van deze pareltjes van het betere levenslied.

Dat was ongeveer een jaar geleden, voor de hele Phil Kevinmania (opnieuw) losbarstte dus.

Fast forward naar 25 maart. Ik had blijkbaar een reactie gekregen van een zekere Martine Mathijs op een van mijn video's.

"Zal wel spam zijn", was mijn eerste reactie.

Maar kom, ik had niets beters te doen dus ik opende de reactie op "Die kat komt weer".

Huh? Spam op "Die kat komt weer"? Voor kattenbrokken ofzo?

Toen ik het bericht van Martine las, viel ik bijna van mijn stoel af:
"komen er nog meer video's?"
Ik had eventjes nodig om deze woorden tot mij door te laten dringen. Een andere Phil Kevinfan die ik niet persoonlijk kende?! En die mij vraagt om bijkomende muziek? Natuurlijk zullen we daar voor zorgen!

Maar wel niet onmiddellijk, ik heb het veel te druk. Het is ondertussen al twee weken geleden dat ik het haar beloofd heb.

Ze heeft alleszins geen enkel risico genomen en zich geabonneerd op mijn Youtube kanaal.

Nu, voor zij die dachten dat "de story daarmee ready was", think again.

Gisteren kreeg ik OPNIEUW een bericht dat iemand zich op mijn kanaal had geabonneerd.

En opnieuw een Phil Kevinfan die ik niet kende! Hij heeft zelf een heel kanaal aan Phil Kevin gewijd!

Kijk, zo voel ik mij dan op zo'n moment.

*Memo to self: nieuwe plaatje van Phil Kevin gaan kopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten